Puun hoito

34 vuoden kokemus.

Miten hoidamme huonekalujemme puuta, jotta se pysyy tuoreena ja houkuttelevana?

Puuelementtien tärkeä ominaisuus on niiden alttius ilmakehän vaikutuksille, kuten auringonvalolle, tuulelle ja kosteudelle. Puuta ei ole mahdollista suojata 100-prosenttisesti niin, että se ei altistuisi luonnolliselle vanhenemisprosessille pysyvästi ja monien vuosien ajan. Jotta levyt pysyisivät tuoreina pidempään, suojaamme ne tuotannon aikana lakkaamalla tai öljyämällä. Tässä yhteydessä on syytä lisätä, että tarjoamamme puu on jaettu seuraavasti:

  • Eurooppalainen havupuu - pehmeä - suojaamme sen erivärisellä lakalla (katso "puun väripaletti" vasemmalla).
  • eksoottinen puu - kova - suojaamme sen kyllästämällä ja sitten öljyämällä.

Eurooppalainen havupuu - pehmeäLakattu havupuu säilyttää alkuperäisen ulkonäkönsä pidempään, toisin kuin öljyämällä suojattu eksoottinen puu. Tämä johtuu siitä, että lakka on kestävä pinnoite ja öljy huuhtoutuu pois ja imeytyy puun rakenteeseen. Havupuun rakenteen vuoksi huoltoa ei kuitenkaan suoriteta, kun puu on kulunut (lakan lohkeaminen, mekaaniset vauriot), vaan kaikki kuluneet levyt on vaihdettava. Huoltoprosessi on erilainen eksoottisten puulajien kanssa.....

Eksoottinen puu - lehtipuu

Vaikka eksoottinen puu haalistuu nopeammin kuin lakattu puu, se on rakenteeltaan sellaista, että sitä voidaan huoltaa ja palauttaa sen alkuperäinen raikkaus. Eksoottisella puulla on luontainen taipumus "juoda" öljyä, joka voi myös huuhtoutua pois sateella. Tämä altistaa ulkopinnoitteen paahteelle - auringon aiheuttamalle kuivumiselle. Tämän vuoksi on tärkeää muistaa huolehtia puusta ja öljytä se säännöllisesti. Koska puun hoitoaste on erilainen, tarjoamme kaksi ratkaisua:

  • Jos puu on vielä tuoreen näköistä, puhdista laudat kuusi kuukautta oston jälkeen (vesi ja astianpesuaine), jotta öljy ei sekoitu likaan, ja öljyä näkyvät pinnat. Tämä prosessi on toistettava 6 kuukauden välein. Tämä riittää pitämään puun pitkään hyvännäköisenä voimakkailla väreillä.
  • Toinen tapaus on, kun levyt ovat jo harmaantuneet ja haalistuneet. Tässä tapauksessa pinta hiotaan ensin hiomapaperilla (ensin karkeammalla, esim. 180, sitten karkeammalla, esim. 240/300), kunnes harmaa pinnoite on poistettu; hiotaan näkyvät pinnat eli ylä- ja sivupinnat, jotta levyt eivät irtoaisi; levyjen ruuvaaminen takaisin paikoilleen vaatii harjoittelua ja on aikaa vievää; sen jälkeen levitetään kyllästysainelakkaus ja sen jälkeen öljykerros.

Alla on esitetty saman sarjan levyt huollon jälkeen (hionta ja öljyäminen) ja ennen huoltoa.

  • Jokainen lauta näytti alussa samalta kuin kuvassa oleva lauta, jossa on numero 1. Lautoja ei ole huollettu, ja ne ovat olleet alttiina ulkoilmalle pitkän aikaa (noin 2 vuotta).
  • Numero 2 esittää lankkua sen jälkeen, kun sen pinta on hiottu ja halkeamat on täytetty (vapaaehtoinen toimenpide).
  • Taulussa 3 on hiottu, kyllästetty ja öljypinnoitettu levy. Huomaa taulujen 1 ja 3 väliset erot. Kyseessä on sama taulu - ennen ja jälkeen konservoinnin. Se näyttää aivan uudelta. Kuvat osoittavat tärkeän edun materiaalin kovapuu - eksoottinen puu. Se voidaan hyvin helposti palauttaa tuoreeseen ja uuteen kuntoon.
Kovapuun huolto
Ota yhteyttä
Yksityisyysasetukset