Mitä on kaupunkien vihersuunnittelu

Olemme suunnitelleet vuodesta 1988 lähtien.

Elämämme tapahtuu vihreyden keskellä. Vaikka sitä ei useinkaan huomata ja aliarvioida, sen rooli jokapäiväisessä elämässämme on todella merkittävä. Kaupunkivihreää löytyy monissa eri muodoissa - vaikuttavia puistoja, aukioita, viheralueita, koristekukkapenkkejä, viherseiniä ja keittiöpuutarhoja. Lisäksi kontit ja kasviastiat mahdollistavat viherkasvien tuomisen pieniin tiloihin, kuten terasseille ja parvekkeille, sekä yritysten, toimistojen, ostoskeskusten ja muiden julkisten rakennustensisätiloihin. Viherkasvit lisäävät minkä tahansa tilan esteettistä ja toiminnallista arvoa, minkä vuoksi niiden puuttuminen on joskus niin akuuttia.

Kaupunkivihreän suunnittelussa yhdistyvät monet tieteenalat, kuten kaupunkisuunnittelu, kaupunkisuunnittelu, puutarhanhoito ja maisema-arkkitehtuuri, ja siksi se vaatii paljon tietoa, huolellisuutta ja sitoutumista. Ajatus, menetelmä, jolla kasveja, muotoja, materiaaleja ja värejä yhdistetään siten, että suunnitellusta tilasta tulee paitsi omaperäinen ja toimiva myös, mikä tärkeintä, houkutteleva asukkaille ja vierailijoille.

Kaikilla suunnittelijoiden toimilla pyritään muuttamaan yksitoikkoinen kaupunkitila vihreäksi, omaperäiseksi ja toimivaksi tilaksi. Kaupunkivihreää on siksi luotava harkitusti ja perusteellisesti, kun se tuodaan asukkaiden ja matkailijoiden käyttämään julkiseen tilaan.

Vihreä suunnittelu ei ole muuta kuin prosessi, jonka ydin on luoda ystävällisiä paikkoja, jotka ovat sopusoinnussa ympäristön kanssa.

Ota yhteyttä
Yksityisyysasetukset